Gratis Bitcoins. Hoe, wat en waarom?

Gratis geld bestaat niet. Daar kunnen we het allemaal over eens zijn. Maar toch is het redelijk eenvoudig om gratis kleine hoeveelheden bitcoins te bemachtigen. Op het internet krioelt het van de genaamde "faucets" (=engels voor kraan) Uit deze faucets druppelen kleine beetjes bitcoin die een bezoeker kan ophalen. De Bitcoins bewaar je in een account die je aanmaakt bij de faucet, en kan je naar wens doorsluizen naar je eigen wallet als je dat wilt. Je hebt dus niet onmiddelijk een wallet nodig voordat je hiermee gaat beginnen. Vaak werken deze faucets op basis van een timer. Elke X aantal minuten kan de bezoeker een zekere hoeveelheid bitcoin ophalen. Maar waarom bieden sites dit aan?

Faucets trekken bezoekers

Doordat de faucets (zeer) kleine beetjes geld uitdelen trekken deze veel bezoekers. Met deze bezoekersstroom kan de website een aanzienlijke som geld verdienen door adverteerders op hun site de ruimte te bieden. Een deel van de inkomsten uit advertenties wordt dan uitgekeerd aan de bezoekers, om te garanderen dat deze terug blijven komen. De faucets keren vaak uit op basis van een timer. Een bezoeker kan bijvoorbeeld elk kwartier een kleine hoeveelheid Bitcoin opeisen. Dit zorgt niet alleen voor veel individuele bezoekers, maar ook veel kliks per bezoeker. Dit levert vaak extra inkomsten voor de faucet.

Welke faucets zijn er?

Een volledig overzicht van alle faucets is te uitgebreid om hier te noemen. Dagelijks verschijnen er nieuwe faucets en komen er faucets "droog" te staan. Om er zeker van te zijn dat de faucets werken laten we hieronder uitsluitend faucets zien die al een tijdje mee gaan, en die wij persoonlijk regelmatig testen.

freebitco.in - elk uur kans op $200 aan Bitcoins!

Dit is een van de grootste en populairste faucets op het net en draait al jaren mee. Hier kun je elk uur aanspraak maken op de faucet, die tot wel $200,- uit kan keren! Daarnaast biedt de site een gratis loterij, die wekelijks meer dan 2 bitcoins (!!) als hoofdprijs uitkeert!

bonusbitcoin.co - claim elke 15 minuten!

Hier kun je elk kwartier een knappe hoeveelheid Bitcoin ophalen. Daarnaast keert de site dagelijks 5% bonus uit over het totaal geclaimde bedrag in de afgelopen 72 uur. Niet slecht!

bitfun.co - claim elke 3 minuten!

Een goede faucet. Hier kun je elke 3 minuten een aardige hoeveelheid Bitcoin ophalen. Voor de fanatiekelingen valt er dus heel veel te halen! Daarnaast kan je spelletjes spelen terwijl je wacht.

moonbit.co.in - claim elke 5 minuten!

Een goede faucet. Hier kun je elke 5 minuten een hoeveelheid Bitcoins ophalen. Voor elke achtereenvolgende dag dat je de faucet gebruikt krijg je +1% uitgekeerd, tot een maximum van 100%! Daarnaast biedt de site wat extra manieren om Bitcoins bij te verdienen. Hou hierbij wel je eigen privacy in het oog!

Het ontstaan van Bitcoin faucets

De allereerste Bitcoin faucet stamt uit 2010. In deze tijd was Bitcoin ongeveer een jaartje uitgebracht en had nog lang niet de bekendheid die de munt nu geniet. Om Bitcoin onder de aandacht te brengen bedacht Gavin Andresen de Bitcoin faucet. Door gratis 5 Bitcoins aan bezoekers uit te delen hoopte hij mensen enthousiast te maken om zich bij de Bitcoin gemeenschap te scharen. In die tijd was de waarde van één Bitcoin nog slechts enkele tienden van centen waard. Toch grappig dat de zaken zo snel kunnen veranderen...

The First Bitcoin Faucet. De eerste Bitcoin faucet ooit