Bitcoin Kickstart voor beginners!

De Bitcoin Kickstart voor beginners bestaat uit 4 simpele stappen:

 • 1. Lees je in over Bitcoin. Weet waar je aan begint!
 • 2. Het aanmaken van een digitale bitcoinportomonee (= wallet)
 • 3. Het bemachtigen van je eerste beetje Bitcoin
 • 4. Het zorgvuldig bewaren van alle belangrijke gegevens
 • 1. Lees je in over Bitcoin

  Voordat je überhaupt iets onderneemt is het belangrijk te weten waar je aan begint. Zo kan een afweging gemaakt worden of Bitcoin iets voor jouw is, en zo ja, hoe je er mee aan de slag kan gaan. Voor alle praktische en technische zaken ben je hier aan het goeie adres! Alle nuttige informatie over wat Bitcoin is, en hoe het werkt lees je HIER. Een uitgebreide versie van deze Kickstart vind je HIER.

  2. Maak een digitale Bitcoin portomonee aan

  Om Bitcoin te kunnen bewaren heb je een digitale portomonee nodig. Er zijn meerdere soorten portomonee beschikbaar. Afhankelijk van het type gebruiker heeft een bepaalde portomonee de voorkeur. Benieuwd welke portomonee geschikt is voor jou? Check dan deze site.

  Electrum is handig voor desktop pc gebruikers
  Mycelium is handig voor mobiele gebruikers
  Echte Bitcoiners gebruiker Bitcoin Core!

  3. Bemachtig je eerste stukje Bitcoin

  Je eerste stukje Bitcoin kan je op meerdere manieren bemachtigen. Vooropgesteld: je hoeft niet meteen een hele Bitcoin te kopen. Een Bitcoin is deelbaar in 100 miljoen deeltjes. Je kan dus ook 0.00000001 Bitcoin kopen!

  Ook is het mogelijk om gratis kleine beetjes Bitcoin te verzamelen. Er zijn websites die kleine stukjes Bitcoin uitdelen aan hun bezoekers. Deze sites trekken mega veel publiek, en daarom kan de eigenaar veel inkomsten genereren uit advertenties. In ruil voor je bezoek wordt een deel van de opbrengsten uit advertenties aan jou uitgekeerd! Een lijst met gratis Bitcoin sites vind je HIER!

  Bitocnic is handig voor beginnende gebruikers met een klein budget
  Kraken is hansig voor ervaren gebruikers of gebruikers met een groot budget
  Via faucets zijn gratis Bitcoin te verdienen. Een leuke manier om kennis te maken met Bitcoin!

  4. Bewaar je gegevens zorgvuldig!

  Het is zéér belangrijk om al je gegevens zorgvuldig te bewaren. Bij Bitcoin is er geen vangnet: zodra je je digitale portomonee kwijt bent zijn je Bitcoins WEG! Het is dus belangrijk regelmatig back-ups te maken van je portomonee en deze bijvoorbeeld op een USB in een brandvaste kluis te bewaren. Ook is het verstandig om een offline back-up van de private keys te maken van de adressen die je gebruikt. Zo ben je ALTIJD in staat om je Bitcoins te versturen, ongeacht wat er met je wallet gebeurt!