Over Bitcoin Basics

Bitcoin Basics is opgestart door Fred.

Als normaal iemand zonder achtergrond in de IT of computers klonk Bitcoin in eerste instantie als een behoorlijke ver-van-mijn-bed-show. Toch heeft het idee van de Bitcoin mij weten te intrigeren en te prikkelen om eens verder te kijken dan wat zich aan het oppervlak laat zien.

Hoewel de technologie die achter Bitcoin schuil gaat verbluffend complex is hoef je geen diepgaande kennis van computersystemen te hebben om deel te kunnen nemen aan het Bitcoin fenomeen. Iedereen met toegang tot het internet is in staat om Bitcoins te bezitten en te verhandelen. Het helpt daarbij wel om te weten wat er onder de motorkap gebeurt. Daar hoop ik met deze site op in te springen. Het doel is geweest om in begrijpelijke taal uit te leggen wat Bitcoin precies is, en hoe je kan beginnen met het vergaren van je eerste stukjes Bitcoin.

Hopelijk maak ik mensen enthousiast genoeg om een sprong in het diepe te wagen! Want wie eenmaal begrijpt hoe revolutionair Bitcoin in elkaar zit kan niet veel meer dan erkennen dat dit een deel uit gaat maken van onze toekomst!